Práce pro pivovarské sládky je dostatek

5.8.2019

Práce pro pivovarské sládky je dostatek

Český svaz pivovarů a sladoven si nechal zpracovat studii, ze které vyplývá, že počet pracovníků v pivovarech klesl v rozmezí let 2013 - 2017 o zhruba 200 zaměstnanců.Toto číslo se může jevit jako poměrně malé, ale je potřeba si uvědomit, že vznikají nové rodinné a hotelové pivovary, tedy stále vznikají i nové nabídky práce v piovarnickém oboru. Statistiky počítají s 50-ti novými minipivovary každý rok a tento trend trvá minimálně posledních 5-6 let. Když k tomu přidáme rekordní počet nabídek práce a rekordně nízkou nezaměstnaností na českém trhu práce, je velice složité najít kvalifikovaného dělníka do provozu pivovaru.

Výše uvedené potvrzuje manažerka Plzeňského Prazdroje Ivana Jírová v rozhovoru pro deník E15, kde uvádí, že plzeňský pivovar má problém najít správné lidi pro určité výrobní a technické pozice, zejména s nastupujícím trendem automatizace. O to více je těžší obsadit odborné pozice na práce, které vykonávali zkušení zaměstnanaci s praxí několika desítek let odcházející do důchodu. I přes automatizaci vaření piva ve velkých pivovarech a slušné finanční ohodnocení, je stále poptávka po obsluze, konkrétně v Plzni je stále práce pro skladníky a operátory na stáčecí lince.

Malé pivovary mají navíc problém najít vedle řadových dělníků, především zkušeného sládka, který dává pivu osobitou chuť a samotný charakter pivovaru. Sládkova práce je pro pivovar klíčová, zodpovídají za celý proces vaření piva, měl by  mít v ideálním případě praxi a tím i bohaté zkušenostmi. Výkonná ředitelka pivovarnického svazu Martina Ferencová ke sládkům uvádí, že jsou něco jako univerzální ředitelé, kteří musí umět jednat se zaměstnanci, současně hlídat smlouvy a termíni od dodavatelů. Často s majitelem řeší i celkové náklady kvalitu surovin nebo spotřebu vody a energií.  

Dalo by se konstatovat, že v České republice vzniká každý týden jeden minipivovar, což znamená i jeden nový sládek týdně, plus obsluhující personál. Dle odborníků bylo ještě kolem roku 1990 v Česku zhruba 70 pivovarů, z nichž se mnohé v následujících letech zprivatizovaly a mnohé z nich také zkrachovaly, především díky konkurenci ze zahraničí. Zahraniční investice hráli klíčovou roli v rozvoji nových technologií. V této době došlo k velkému odlivu zkušených zaměstnanců, včetně sládků. Mnozí z nich změnili profese a k pivovarnictví se již nevrátili. Podobně jako v jiných oborech tak došlo k na trhu práce k přerušení výchovy nové generace sládků a zaměstnanců v pivoavrnictví. Návrat minipivovarů a pikopivovarů začal před zhruba patnácti lety, takže na pivovarnické práce by již mohla dorůst nová generace sládků a pivovarníků. 

Zdroj:Český svaz pivovarů, E15, Pivovar.cz

Zpět na přehled článků

Hlídač nabídek

Po přihlášení si můžete nastavit vlastní hlídač nabídek.
Zaregistrujte se

Vyhledat nabídku

Načítání počtu nabídek práce

Hledat

Katalog zaměstnavatelů Katalog firem

Rychlé a bezpečné platby

Ověřené personální agentury